donderdag 30 augustus 2012

blauwtje lopen


blauwtje

Na de dramatische start aan het begin van de zomer is het weer in augustus toch nog goed geworden en zag ik steeds meer vlinders rondfladderen.
Een van de mooiste vlindertjes vind ik nog steeds de blauwtjes.Vleugels open of dicht het maakt mij niet heel veel uit omdat ze al heel fotogeniek zijn met de vleugels opgeklapt zoals hierboven te zien is.


Maar er zijn nogal wat verschillende blauwtjes in omloop; bleek blauwtje, adonisblauwtje, kroonkruidblauwtje, klein tijmblauwtje, boomblauwtje (zilverblauwtje), klaverblauwtje, gentiaanblauwtje of verkruidblauwtje om zo maar eens wat soorten te noemen. En vele blauwtjes lijken ook nog eens op elkaar. Dus wil ik geen blauwtje lopen door de verkeerde soortnaam aan deze vlinders te koppelen. Ze blijven toch wel fraai.


Met de libelles is het ook niet altijd even gemakkelijk. Daar heb je ook al gespecialiseerde determineergidsen voor nodig. Dat determineren lukt vooralsnog niet zo voortvarend. Dat komt nog wel, voorlopig blijft het bij genieten om er foto's van te maken.

11 opmerkingen:

 1. Dat Blauwtje durf ik wel aan en ga voor de tweede foto van het Icarusblauwtje, gave foto met de zelfde tint in de achtergrond mooi Jowan !

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De middelste is wel heel fraai (misschien niet helemaal scherp?)! Aan de onderste zou ik de grassprieten rechtsonder even weghalen.
  Gr, Rik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Great photos, well framed with beautiful light!
  Congratulations!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik val voor de kleuren en sfeer van de tweede, maar de compositie van de eerste foto vind ik sierlijker.

  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hel mooi ik heb hem vorig jaar voor het eerst in mijn tuin gezien dit jaar niet het zijn toch cadeautjes als je zo kan fotograferen groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Truly, truly beautiful.
  Wish you a nice weekend.
  Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is inderdaad een mooi vlindertje, wist niet dat er zoveel soorten waren, Je hebt ze er mooi op kunnen zetten...En dan komt nu September er aan, wat gaan we nu op de kiek zetten..;-)

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Jowan,
  Ik denk dat dit een Icarusblauwtje is, dezelfde soort als die ik gefotografeerd heb. Ze zijn echt heel mooi. Jammer dat de klaver al zo bruin is, want de compositie is heel mooi. De tweede is ook heel mooi van licht en kleur.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Well, me again!!
  I can't help you with the blue butterfly but the dragonfly is Sympetrum striolatum male, if it can help!!
  Cheers and enjoy your WE!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beautiful photographs, I am pleased that I can admire such views. I am greeting

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Jowan,

  Dat Icarusblauwtje is wel een heel fraaie soort; mooi vastgelegd. Ik blijf het determineren ook erg lastig vinden vooral van libelles; vlinders zijn in het algemeen iets makkelijker te herkennen.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen