dinsdag 15 mei 2012

lekker hapje

ooievaar op zoek naar iets lekkers

Onderweg naar de Muritzsee is er bij Brandenburg een gebied waar de grote trap nog vrij rondloopt. Het is maar een kilometer of 15 van de route af dus die kans werd vol benut. Via een speciaal beschermingsprogramma wordt de populatie grote trappen daar op peil gehouden. Onder andere bij het hele kleine dorpje Garlitz staan twee hele mooie uitkijktorens vanwaar de grote trappen te bezichtigen zouden kunnen zijn. Een witte pijl met de tekst beobachtungsturm wees ons de weg. Samen met mijn reisgenoten had ik het geluk om een stuk of 8 grote trappen in het veld te bezichtigen vanaf de toren. De rest van het gebied is verboden terrein dus dan biedt zo'n toren uitkomst. De trappen leven vrij dus er is een kans om ze elders in de omgeving ook tegen te komen. Ondanks wat licht speurwerk hebben we dat genoegen niet mogen beleven. Wel zat er heel mooi een ooievaar in een veld naar lekkere snacks te zoeken. Door al het geel rondom de ooievaar werd het een lekker lenteplaatje ook al regende het tijdens het fotograferen. Na veel proberen lukte het ook nog om de ooievaar met prooi op de plaat te zetten. Een lekkere dikke pier was iedere keer de buit.

lekker happuh!

De grote trappen waren met de telescoop erg goed te bezichtigen maar voor een foto stonden ze toch echt te ver weg. Een mooie reden om hier nog eens terug te komen.

4 opmerkingen:

 1. Mooie foto's Jowan zo in het frisse groen en geel. Met regenworm is natuurlijk een leuk moment. Wat zullen ze er daar veel van moeten eten om genoeg binnen te krijgen.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jowan,

  Prachtig, tussen dat groen en geel!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die met de regenworm is een geweldige momentopname, maar de eerste foto is mijn favoriet, een lekker zonnig beeld, en wat de foto vooral extra goed maakt is de paardenbloem links, die geeft een heel mooi evenwicht.
  groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jowan,

  Best moeilijk om een originele ooievaarfoto te maken; deze zijn erg fraai door de omgeving van fris groen en geel.

  Lijkt me een mooie foto voor FC Den Haag (mijn geboorteplaats); de kleuren van de club en de ooievaar van het wapen van Den Haag!

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen