donderdag 24 mei 2012

Kranen in het veld

kraanvogel

Wanneer je daar dan rond rijdt in het Mecklenburg Vorpommernse land zie je altijd wel ergens kraanvogels in het weiland staan. Soms zelfs verrassend dichtbij. Zo dichtbij dat het de kraanvogel zelf net zo goed verrast. Toch vind ik ze niet zo schuw als hier in Nederland tijdens de trektijd. Natuurlijk gaan de kranen jou liever uit de weg. Maar wanneer je ineens dicht bij een kraanvogel uitkomt lopen ze meestal rustig van je af zonder direct in paniek te zijn. Zo ook met bovenstaande kraanvogel. Je kan wel vergeten dat deze majestueuze vogels ook maar even weer richting de fotograaf lopen. Gelukkig draaide deze zijn koppie nog even naar rechts waardoor het licht prachtig op zijn oog viel. Wat een prachtige vogels en ik krijg helemaal kippevel wanneer ze beginnen te roepen.

alweer kraanvogels ergens in een weide
prachtige vogels in een schilderachtige omgeving

4 opmerkingen:

 1. Prachtig Jowan om die zo in de zomer tegen te komen en zo dicht bij voor een mooie scherpe foto !
  Wat zal er nog meer komen want de spanning wordt op gevoerd !

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben ik ook een paar jaar geleden geweest een heel rijk vogel en wild gebied, zat te dubben hier naar toe te gaan of naar de trappen op onze weg naar Polen, voor de trappen gekozen.
  ga er vast nog eens naar toe de muritsh en het is in een keer te doen met de auto.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jowan,

  Het is jou goed gelukt om mooie foto's van de kraanvogels te maken. Ik moet mij tot nu toe tevreden stellen met een aantal waarnemingen, waarbij het onmogelijk was foto's te maken.
  Gr. Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig zeg, dat je die daar zo maar ziet staan.
  Zeer fraaie beelden!
  Groet Loes

  BeantwoordenVerwijderen